Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Kamer groter doen lijken: tips en tricks

Ruimtelijk gevoel is een visuele beleving. Je ruimte groter doen lijken, kan met enkele eenvoudige aanpassingen. Hieronder vind je vast enkele leuke tips en creatieve ideeën  om met minimale ingrepen een maximum aan ruimte te bekomen.

 

 1) Samenvloeiing van ruimtes

Om een ruimtelijk gevoel doorheen de woning te verkrijgen is het belangrijk om naastliggende kamers in elkaar te laten overvloeien. Dit kan je onder andere doen door doorkijkgaten te creëren, lage muurtjes te plaatsen als zonering en te kiezen voor brede en hoge doorgangen. In de woonkamer op onderstaand voorbeeld werd een inbouwkast ontworpen die doorloopt naar de andere kamer, zo vloeien beide ruimtes mooi in elkaar over. Ook het gevoel met de tuin wordt zo versterkt.

kamer groter doen lijken met interieur

 

2) Eenheid in materialen en afwerking

Gebruik maken van dezelfde materialen en afwerkingen in elke kamer zal ook bijdragen tot het ruimtegevoel. De woning zal zo één geheel vormen en niet langer bestaan uit afzonderlijke compartimenten. Ook een terugkerend accentkleur kan een leuk visueel spel teweeg brengen doorheen de woning. Om elke kamer toch zijn eigen individualiteit te geven kan je enkele eyecatchers en unieke meubels plaatsen.

 

3) Kleurgebruik voor een boeiend geheel 

Weloverwogen kleuren gebruiken in het interieur zijn heel belangrijk om een ruimtelijk gevoel te verkrijgen. Bij een modern interieur zijn accentkleuren hiervoor bijzonder geschikt. Op onderstaande eetkamer foto werd de nauwe doorgang in een fel kleurtje gestoken. Dit prikkelt de nieuwschierigheid om de volgende ruimte te verkennen.

 

4) Visuele tips om je kamer groter te doen lijken

Het is dus niet omdat je leeft op een beperkte oppervlakte dat je niet ruim kan wonen. Uiteraard zal het bekomen van een ruimtelijk gevoel wat meer puzzelwerk vergen bij kleinere woningen dan bij grote. Maak gebruik van kamerhoge spiegels. Naast een ruimtelijk gevoel zal ook het licht weerkaatsen. Positioneer meubels naar de ruimte toe zodanig je een overzicht hebt over de kamer of woning.