Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Tips voor een open of gesloten dressing

Indien je een dressing in huis wil, is het belangrijk om te bepalen of deze open dan wel gesloten moet zijn. Beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we  deze, samen met de belangrijkste aandachtspunten.

TIP! Onderaan deze pagina kan je vrijblijvend offertes op maat aanvragen.

 

Waarom een open dressing kiezen?

Wanneer je kiest voor een open dressing heb je onmiddellijk goed zicht op je collectie kleren, wat het gebruiksgemak vergroot. In dat opzicht ziet een open dressing er fleuriger en decoratiever uit dan een gesloten dressing. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat alles mooi netjes en gescheiden gehouden wordt. Een rommelige open dressing geeft namelijk geen aangename indruk.

Een open dressing gaat met heel wat voordelen gepaard. Open kasten (op maat) zijn om te beginnen goedkoper dan wanneer je voor een gesloten dressing gaat. Bovendien zal de kamer groter ogen en je hoeft je niet te bekommeren over de draairichtingen van kastdeuren. Je kledij zal trouwens minder snel muf gaan ruiken als ze in een open kast hangen of liggen.

Zonlicht is wel een aandachtspunt bij een open dressing. Vermijd dat zonlicht op de kleren kan schijnen om te voorkomen dat gekleurde kledij gaat vervagen. Schijnt er toch zon in de kamer, dan kun je eventueel lichte gordijntjes gebruiken. Houd er ook rekening mee dat stof je kleren makkelijker kan bereiken. Daarom is het beter om voor lichtere kastkleuren te kiezen; het stof zal dan minder opvallen.

 

open dressing

 

Aandachtspunten bij een gesloten dressing

De nadelen die een open dressing heeft, heeft een gesloten dressing dan weer niet. Indien je een chaotische of eclectische aanblik wil vermijden, kan je alles discreet verbergen in een gesloten dressoir. Het geheel zal dan strakker en rustgevender ogen.

Bijna onmisbaar in een dressing is een grote lange spiegel. Wanneer er weinig of geen plaats is aan de muur, kan je de spiegel mooi integreren in de deur(en) van de wandkasten.

Kies je voor gesloten kasten, dan moet je de keuze maken tussen draaideuren en schuifdeuren. Draaideuren nemen wat meer plaats in dan schuifdeuren. Heb je niet zo veel beweegruimte in de dressing, dan doe je er dus goed aan om voor schuifdeuren te kiezen.

Uiteraard kan je ook steeds kiezen voor een halfopen dressing. Zo kan je open rekken en kasten combineren met ladekasten voor spullen die je niet veel gebruikt of niet in het zicht wil hangen.

 

gesloten dressing

 

Offertes voor maatwerk schrijnwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsingen en kwalitatieve materialen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen