Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Cocooning: De nieuwste interieurtrend

De gezelligheid, sfeer en warmte van een veilige thuishaven, dat is cocoonen! Cocooning is een trend die begin jaren ’90 werd uitgevonden door Faith Popcorn.

Door de steeds drukker wordende samenleving snakten mensen steeds meer naar de veiligheid en geborgenheid van een vertrouwde woonomgeving. Producenten van meubelen en decoratie speelden hier gretig op in en cocooning werd al snel een levenswijze. Tegenwoordig kan je dus gezellig cocoonen in alle luxe.

 

Cocooning in je woning

Cocoonen kan gebeuren op verschillende niveaus. Enerzijds kan je gezellig cocoonen met vrienden en familie en anderzijds moet je ook wat plaats voorzien voor jezelf. Onderstaande ingrediënten zorgen ervoor dat je alle luxe die de buitenwereld te bieden heeft thuis kan halen in de veilige woonomgeving.

 

Cocooning – Entertainment

Entertainment mag niet ontbreken als je met vrienden en familie gezellig wil cocoonen. Home cinema systemen, gezelschapsspelen, gaming consoles en biljarttafels zijn slechts enkele voorbeelden om er een gezellige avond van te maken. Plaatsgebrek is al lang geen excuus meer want heel wat interieur bedrijven hebben zich toegespitst op het integreren van entertainment in de woonomgeving. Zo heeft het bedrijf Pool-On-Tables een eetkamer ontworpen die makkelijk te converteren is naar een pooltafel. Op café gaan wordt dus al snel een overbodige luxe.

cocooning entertainment

 

Cocooning – Cocon voor jezelf

Niets knusser dan je helemaal in te duffelen tijdens de koude wintermaanden. Fleece dekentjes en kamerjassen zijn alvast een stap in de goede richting om gezellig te cocoonen. Wil je je nog meer beschermd voelen dan kan je nu ook meubelen kopen die je als het ware omhelzen. Onderstaande foto is alvast een leuk voorbeeldje van een cocon meubel.

sfeervol interieur cocoon

 

Cocooning – Wellness en relaxeren

Een wellness center integreren in de woning was nog nooit zo simpel. Bubbelbaden, sauna’s, infraroodcabines en massagekussens zijn tegenwoordig te vinden in elke doe-het-zelf-zaak.

wellness in woning

 

E-Cocooning

Sinds de komst van het internet was het nog nooit zo makkelijk om contact te houden met de buitenwereld van thuis uit. E-books, online shopping, kranten en facebook hebben ervoor gezorgd dat cocooning nog nooit zo makkelijk was.

e-cocooning