Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Kasten voor de slaapkamer: Inbouwkasten of schuifdeurkasten kopen?

In de slaapkamer moeten we niet alleen slapen maar vaak ook heel wat spullen herbergen wanneer er geen dressing aanwezig is in huis. Om de kamer niet vol te moeten stouwen kies je dan ook best voor kasten die zo goed mogelijk passen in je ruimte. Welke voordelen je in huis haalt met inbouwkasten en waar je moet mee rekening houden lees je hier:

 

Inbouwkasten voor de slaapkamer

Een ingebouwde slaapkamerkast, ook wel een dressing genoemd, is zeker en vast geen slechte aankoop. Niet alleen voor uzelf is deze kast een pluspunt maar ook voor toekomstige woningkopers geeft deze kast een extra meerwaarde aan uw huis en slaapkamer.

kasten op maat slaapkamer
Shutterstock

Een inbouwkast in de slaapkamer kan u zien als een investering. Tevens zorgt een ingebouwde slaapkamerkast ook voor extra gebruiksgemak en extra vrije ruimte. Dus, indien u met een verloren plaats zit in de slaapkamer en er is een mogelijkheid tot het inbouwen van een slaapkamerkast dan zou ik u de aankoop ervan zeker en vast aanraden. Enkele goede schrijnwerkers kunnen je zeker helpen tot het bekomen van een ideale inbouwkast!

Schuifdeurkasten

Het woord zegt het zelf, dit zijn kasten met schuifdeuren. Met schuifdeurkasten verlies je zeer weinig plaats, dus deze kasten zijn ideaal om in kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld in een smalle doorgang onder de trap, te plaatsen. Ook wanneer je bed dicht tegen de kasten staat zijn schuifdeurkasten aan te raden.

Slaapkamer met hoge witte kasten
Shutterstock

Schuifdeurkasten worden dan ook over het algemeen gebruikt in slaapkamers of in inloopkasten. Schuideurkasten zijn meestal ook iets duurder in aankoop daar er gewerkt wordt met speciale rails en rail-geleiders. Indien u beschikt over een kleine(ere) ruimte en u wil toch een mooie en handige kast dan zou ik de aankoop van een schuifdeurkast zeker aanraden. Als je een schuifdeurkast op maat wil bestellen kan je steeds enkele prijzen aanvragen bij schrijnwerkers uit jouw regio. de klusjesdienst.beraadplegen. Deze mensen zorgen voor het ontwerp van de kast alsook voor de plaatsing ervan. Veel succes!

Een slaapkamerkast kan een grote ingebouwde kast in de slaapkamer zijn maar kan evenals een klein kastje zijn dat je gekocht hebt in een doe het zelf winkel. Indien u over voldoende ruimte beschikt in uw slaapkamer zou ik u zeker aanraden om een kast te laten inbouwen. Op deze manier kan u uw slaapkamerkast zelf samenstellen volgens uw persoonlijke voorkeur. U kiest bijvoorbeeld zelf welke houtsoort er gebruikt moet worden, hoe de onderverdelingen moeten zijn, etc.

Indien u echter plaats te kort heeft voor een inbouwkast kan u ook altijd opteren voor een schuifdeurkast. Deze laatste zal u veel plaats uitsparen maar is qua prijs meestal ietsje duurder dan een inbouwkast met klapdeuren. De ideale kast voor de slaapkamer is natuurlijk een inbouwkast met schuifdeuren:

 

Maatkasten

Een maatkast kan een inbouwkast onder een dak zijn tot een op maat gemaakt badkamermeubel. Een maatkast is niet zomaar een kast, het woord zegt het zelf het is een kast op maat, op jouw maat!

dressingkast in de slaapkamer
Shutterstock

Voordat u overweegt een maatkast aan te kopen moet u uzelf eens de volgende vragen stellen:

– Wat is mijn budget? – Want een goede maatkast kan uiteraard wat kosten.
– Waarvoor ga ik mijn maatkast gebruiken? – Op deze manier bent u al wat voorbereid indien u naar een maatkasten leverancier gaat.
Bijvoorbeeld: moet uw toekomstige inbouwkast voorzien zijn van schuifdeuren of moeten dit gewone deuren met potscharnieren worden? …

Indien je wat handig bent kan u zelf de afmetingen opmeten waartussen uw maatkast moet komen. Als je met al deze afmetingen naar een leverancier stapt kan dit u veel geld en wachttijd uitsparen. Want als je vandaag uw maatkast besteld zal die uiteraard morgen nog niet geleverd worden. Dus door de afmetingen zelf op te meten kan u al heel wat tijd uitsparen. (let wel: indien je niet zeker bent is het beter dat u het meetwerk aan uw maatkasten leverancier overlaat.)

 

slaapkamer kasten op maat

 

Vergelijk zeker ook de plaatsingskost van uw leverancier met een andere schrijnwerkers. Op deze manier kan je ook heel wat kosten besparen. Het belangrijkste is dat uw maatkast past binnen uw budget en dat uw maatkast naadloos aansluit binnen uw interieur.

Alvast veel succes toegewenst met de aankoop van uw kast op maat!

 

Offertes voor maatwerk schrijnwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsingen en kwalitatieve materialen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen