Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Herfstdecoratie: handige tips & voorbeelden

De herfst is een prachtig seizoen vol veranderingen en kleurschakeringen. De dagen worden korter, vallende bladeren sieren de straten en we gaan weer gezellig bij het haardvuur zitten. Het ideale moment dus om je inrichting een warme toets te geven met zelfgemaakte herfstdecoratie.

Tips voor tafeldecoratie

Tafeldecoratie zorgt voor heel wat sfeer en doet de typische winterkost net dat tikkeltje beter smaken! Wanneer je een elegant en sierlijk interieur hebt kan je werken in de hoogte en gebruikmaken van riet, stengels en gedroogde takken met fijne bladeren. Bij een ingetogen en rustgevende inrichting kan je gebruikmaken van lage schalen en manden met kleine decoratie zoals dennenappels, mos, bolsters, gele appels en andere typische herfstdecoratie.
Maak gebruik van seizoensgebonden materialen met typische herfstkleuren en durf geregeld nieuwe accenten toevoegen! Zo blijft je tafelstuk steeds weer verrassen en in beweging net zoals de natuur.

herfstdecoratie tips

Schouwmantel en meubilair aankleden met herfstdecoratie

Het haardvuur brengt het gezin samen tijdens gure winteravonden en is dan ook de ideale plek om aan te kleden met herfstdecoratie. Je kan gebruikmaken van vazen, schalen en manden, maar de decoratie mag gerust ook losliggen op en rond de schouwmantel. Zo krijg je een ongedwongen en natuurlijke omgeving. Ook hier kan je gebruikmaken van allerlei dingen die je in het bos vindt: Kastanjes, gedroogde bladeren, kleine nootjes, takken, bolsters en zoveel meer. Combineer ze met kleurrijke accenten zoals pompoenen, gekleurde kaarsen en rood-gele appels om een warme herfstsfeer te creëren. Ook meubilair en leegstaande stoelen kunnen op deze manier aangekleed worden.

 

Geurkaarsen voor de herfst

Spreek alle zintuigen aan om het herfstgevoel optimaal in je woning te brengen. Dennenappels voor het vuur leggen, geurkaarsen plaatsen en het haardvuur doen branden zijn slechts enkele voorbeelden om van elke kamer een sfeervolle plek te maken.

 

Herfstdecoratie-tips voor de voordeur en tuin

Ook de voordeur en tuin kan makkelijk in een herfstjasje gestopt worden en zorgt meteen voor een hartelijke ontvangst. Maak ook hier gebruik van typische herfstdecoratie uit de natuur en breng een grote krans met gedroogde bladereen aan op de deur.