Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Kroonlijsten kopen? Vergeet hier niet aan te denken...

Volop bezig met het kiezen van verf en meubelen? Tussen al die verbouwingswerken zou je bijna de details uit het oog verliezen. Nochtans doet een passende kroonlijst veel meer met je interieur dan je misschien in eerste instantie beseft. De kroonlijst geeft je muur een zachte afwerking en bepaalt of je interieur er modern, klassiek of misschien zelfs wat retro komt uit te zien. Kroonlijsten kopen doe je dan ook best terwijl je met verschillende aspecten rekening houdt.

 

Zelf aan de slag? Kies voor kwaliteit!

Een woning inrichten kan best wel duur zijn. Daarom proberen steeds meer mensen zoveel mogelijk zelf te doen. En terecht! Wanneer je bespaart door geen vakmannen in te huren, is het echter wel aangewezen om te gaan voor kwaliteitsvolle materialen. Op die manier krijg je toch dat professionele effect. Bovendien zal je merken dat kwalitatieve materialen veel gemakkelijker te plaatsen zijn. Kies daarom bij voorkeur voor kroonlijsten uit kunststof, zoals bijvoorbeeld die van Orac Decor. Gemakkelijk te verzagen, eenvoudig te plaatsen met lijm én…reeds voorzien van een primerlaag!

 

Hou het eindresultaat in gedachten.

kroonlijsten plafond

Kroonlijsten worden tegen de onbewerkte muur geplaatst vòòr er geschilderd wordt. Vrij vroeg in het verbouwingsproces dus. Vergeet toch niet om het eindresultaat al goed voor ogen te houden. Een traditionele barokke kroonlijst breekt met moderne interieurs, terwijl je in vintage interieurs dan wel weer voor een zwaardere kroonlijst kan kiezen. Durf ook gewaagdere modellen te overwegen! Het resultaat kan een bijzondere extra geven aan je interieur.

 

Hoeveel kroonlijsten kopen?

Meet niet alleen de volledige omtrek van je muren, maar reken ook wat extra marge. Om hoeken te maken zal je immers je kroonlijsten moeten verzagen. En misschien loopt er wel wat mis tijdens het werken. Niets vervelender dan je werk moeten laten liggen om nog eens naar de winkel te gaan. Bovendien loop je dan ook het risico dat je nieuwe kroonlijst uit een nieuwe batch komt en lichte verschillen vertoond met de vorige…

 

Wat met de plinten?

Laat je de oude plinten staan? Of ga je dadelijk ook voor nieuwe plinten? Hou in elk geval rekening met de stijl van de plinten wanneer je je kroonlijsten kiest. Beide maken deel uit van de muur en kunnen dan ook maar beter in dezelfde stijl passen.