Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Welke kleuren kiezen voor een modern interieur?

Veel mensen kiezen vandaag de dag voor een modern interieur: een strakke maar rustige inrichting met vrij weinig felle kleuren. Een plek waar je je ontspannen kunt voelen en totaal tot rust kunt komen. Een plek dat je je huis en vooral je thuis kunt noemen. Welke kleuren kies je eigenlijk voor een modern interieur? En waar moet je verder opletten bij het schilderen van een gyproc plafond? De belangrijkste tip is om je gehele inrichting vooral rustig te houden. Kies voor lichte meubels van grote omvang, hierdoor creëer je ruimte maar vooral ook rust.

Kleuren modern interieur

Speel met kleuren op muur en plafond

In moderne inrichtingen zien we vooral veel basic kleuren terug. Denk hierbij aan de kleuren wit, zwart en grijs. Om een rustige look te maken, kun je er voor kiezen om de kleuren van de muur zo licht mogelijk te laten. Een zwarte muur doet al gauw duister aan. Je kunt natuurlijk wel er voor kiezen om de minimalistische inrichting aan te vullen met zwarte meubels. Een zwarte leren bank staat bijvoorbeeld al ontzettend strak in een witte kamer. Combineer hierbij vooral met andere accessoires in zwart. Kies bijvoorbeeld voor een glazen salontafel met een zwarte vaas of hang zwarte fotolijsten aan de muur.

Ondanks dat moderne, strakke inrichtingen voornamelijk zwarte en witte kleuren bevatten, kun je een dergelijk interieur ook prima combineren met felle kleuren.Wat dacht je bijvoorbeeld van een basis met zwart en wit waarbij je verschillende accessoires of misschien zelfs meubels in een felle kleur doet? We zien het dit jaar heel veel terugkomen, vooral felgeel zien we overal terug in de interieurbladen. Deze kleur is fris en vrolijk maar ook strak. Je kunt het combineren met fijne lentebloemen in een prachtige vaas, maar je kunt het ook combineren met schilderijen met strakke gele lijnen. Een kleurtje in je moderne interieur brengen vrolijkt de boel net een beetje meer op. Plus je bent ook weer net wat origineler dan de meeste strakke inrichtingen!

 

Een egale plafond in gyproc is aangewezen

Verf kost heel wat geld. Wanneer je het plafond of de muren gaat schilderen is het dan ook aangewezen om te beginnen bij een egale basis. Is je plafond te ernstig beschadigd dan kan je er voor opteren om een nieuw verlaagd plafond in gyproc te plaatsen. Ook andere gyprocwerken zoals het plaatsen van valse wanden of het lijmen over bestaande, oude muren behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie over de kostprijs en het plaatsen van een gyproc plafond vind je op de website gyprocwerken.be.

 

Moderne meubels met natuurlijke kleuren

Moderne meubels
Wanneer je een strakke inrichting wil is het dus verstandig om met kleuren te spelen. Combineer wat jij denkt dat te combineren valt en creëer zo je eigen authentieke inrichting. Je kunt tevens kijken naar het soort meubels dat je aanschaft voor je moderne interieur. Om een ruimtelijke sfeer te maken moet je grote meubels uitkiezen, zodat alles in de kamer wat groter lijkt. Kleine items en accessoires doen al gauw rommelig aan en als er iets niet bij een strakke inrichting past dan is dat het wel.  Je gyproc wanden mogen gerust sterk contrasteren met de moderne meubels. Dit zorgt voor een pittge uitstraling. Bij bovenstaande woonkamer werd gekozen om de muur te voorzien van een opvallend behangpatroon. Het verlaagd plafond in gyproc werd voorzien van indirect licht en ingebouwde spots.

 

Kies voor meubels gemaakt van fris materiaal zoals aluminium, metaal, leer of chroom. We zien hout eigenlijk heel weinig terug in moderne inrichtingen. Dit komt omdat hout vaak een wat warmere uitstraling heeft dan de uitstraling van een strakke inrichting. Niet dat een modern interieur ongezellig is, maar het ziet er al met al wel een stuk soberder uit. Juist dat sobere element is een herkenbaar kenmerk van een dergelijke inrichting. Op internet zijn er diverse woonwinkelsites of interieurspecialisten waar je inspiratie op kunt doen voor een strakke inrichting. Je hoeft natuurlijk geen uitgeschreven plan te volgen. Het meest belangrijke is dat jij je fijn voelt in je eigen huis. Combineren is dé sleutel naar een mooie moderne inrichting. Combineer zolang als je wilt, neem vooral de tijd om van jouw huis een echte thuis te maken.