Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Tips voor een origineel interieur met goedkope DIY meubels

Nieuwe meubels kopen kost een aardige cent.  Als je een origineel & modern interieur wil, kan je ook zelf aan de slag.  In dit artikel geven we tips en inspiratie voor een authentiek en hip interieur met goedkope meubels.

 

Goedkope meubels door recyclage

Wil je een origineel interieur zonder al te veel geld uit geven? Dan recycleer je toch gewoon oude spullen? Mensen gooien heel veel weg. Vaak kunnen die materialen hergebruikt worden om wat nieuws mee te maken. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken, ga dan op zoek naar volgende zaken: houten balken of planken, houten palletten, houten fruitbakjes en stukken van OSB-platen. Hout wordt vaak gebruikt om spullen mee te vervoeren in de grootindustrie.

goedkope decoratie met fruitbakjes

Mandarijnen in houten bakjes of houten palletten in warenhuizen om grote hoeveelheden voedsel te stapelen, komt je allicht bekend voor. Het zijn net die spullen waarmee je hele leuke dingen kan doen. In bovenstaand voorbeeld zijn oude fruitbakjes gebruikt om de muur op te fleuren. De muren zijn levendig door de vele planten. Om de ruimte nog meer rust te doen uitstralen, is gekozen voor blauw. Hier vind je meer info over hoe je de ideale kleur voor je interieur kan kiezen.

 

DIY Meubels voor de woonkamer

Je woonkamer is de plek om tot rust te komen. Tot rust komen kan door heerlijk te cocoonen. Als je zelf meubels maakt voor je interieur, wordt het thuiszitten nog een stuk leuker. Zelf hippe meubels maken kan met de materialen zoals hierboven beschreven. Door houten paletten te bewerken op een orginele manier, kan je er heel wat kanten mee uit.

paletten als salontafel

In dit voorbeeld is een houten palet gebruikt om een originele salontafel van te maken. Het kreeg een vernislaag. Er werden ook leuke strass steentjes aangebracht met een lijmpistool om het geheel een persoonlijke touch te geven. Voor de zetel zijn 2 paletten op elkaar geplaatst met oude kussens.

 

DIY goedkope meubels

Het kan altijd nog eenvoudiger. Monteer simpelweg een glasplaat, zoals in bovenstaand voorbeeld. In een mum van tijd creër je een grote en originele salontafel.

 

goedkope woonkamer meubels met OSB platen

Met goedkope OSB-platen maak je eenvoudige en handige meubels. In dit voorbeeld zijn deze platen gebruikt om leuke barstoeltjes mee te maken. De tafels en de stoelen werden nog origineler dankzij de toevoeging van felle kleuren.

 

badkamer meubel met houten balken

Badkamermeubels maak je stoer door gerecycleerde houten balken te gebruiken.

 

Goedkope decoratie

Ook voor decoratie kan je makkelijk gebruik maken van oude spullen. Vraag aan je oma of ze geen spullen heeft die ze niet meer gebruikt. Met een beetje creativiteit kan je soms tot heel verrassende resultaten komen.

goedkope decoratie in woonkamer

 

Offertes voor maatwerk schrijnwerk ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsingen en kwalitatieve materialen. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen