Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
INTERIEUR DECOR BLOG Blog over interieur - design en Wonen
INTERIEUR DECOR BLOG

Retro woonaccessoires: inspiratie & tips

De vintage trend is de laatste jaren steeds populairder. Er zijn heel wat beurzen waar je originele stukken op de kop kan tikken, maar ook fabrikanten gaan er mee aan de slag. Ontdek hier tips en inspiratie voor het aanvullen van je interieur met retro woonaccessoires.

 

De opkomst van de vintage trend

De vintage trend is sinds enkel jaren terug populair. De markt voor interieurdecoratie met een retro of vintage look floreert als nooit te voren. Deze trend kan verklaard worden door populaire series zoals Madmen. Deze populaire tv-reeks geeft een inkijk in de reclamewereld van de jaren ’60. Dit heeft allicht een invloed gehad. Daarnaast hunkeren mensen ook naar authenticiteit. Vandaar dat voorwerpen met een verhaal en een verleden zo gegeerd worden door heel wat mensen.

retro interieur

 

Vintage woonaccessoires: hoe inpassen in je interieur?

Originele interieurdecoratie uit de jaren ’60 en ’70 kan je op verschillende manieren inpassen. Het is alleszins makkelijker toe te passen dan behang of goedkope meubels. Interieuraccessoires zijn zo te vervangen. Bekijk eerst en vooral even het kleurenpallet van je woonkamer. Zijn de wanden vrij neutraal van kleur? Prima, dat is makkelijk. Dan kan je met je retro accessoires qua kleur alle kanten op. Heb je muren een specifieke kleur? Dan moet je je interieurdecoratie hierop afstemmen met een bijpassende tint.

 

Waar koop je retro woonaccessoires?

Je vindt ze overal. Er zijn heel wat retrobeurzen en vintagemarkten. Daar vind je makkelijk heel wat originele spullen uit lang vervlogen tijden. Een andere optie zijn de online veilingsites. Ook op tweedehandssites kan je vaak prachtige vondsten doen. Wees echter geduldig. De beste stukken vind je na lang zoeken. Ten slotte kan je ook terecht in hippe online woonwinkels. De retro trend is zo hot, dat een aantal merken nieuwe collecties uitbrengen in de retro look. Uiteindelijk is dat nog voordeliger. Dan heb je nieuwe spullen met een originele uitstraling.